Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Παπαγεωργίου, 2014


Μια πολύ γλυκιά εκδήλωση που είχε έντονο χριστουγεννιάτικο χρώμα και ακόμη πιο έντονη εορταστική ατμόσφαιρα περίμενε τα παιδιά των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014.

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ο Ιστορικός Πρόεδρος του «Παπαγεωργίου» και Πρόεδρος του ομώνυμου Ιδρύματος Νίκος Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του νοσοκομείου Βασίλης Παπάς και η Πρόεδρος της Αντηρίδας Ζωή Ψαρρά – Παπαγεωργίου.

Από νωρίς το πρωί ο κεντρικός χώρος υποδοχής του νοσοκομείου είχε μεταμορφωθεί σε μεγάλη παιχνιδούπολη, έτοιμη να υποδεχθεί τους μικρούς καλεσμένους του.
Στις θέσεις τους και τα παιχνιδιάρικα ξωτικά που εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους, ο κατάλευκος χιονάνθρωπος που κέντρισε το ενδιαφέρον, ο κλόουν αλλά κυρίως ο Άγιος Βασίλης και τα εκατοντάδες δώρα του, που με ανυπομονησία οι μικροί περίμεναν να πιάσουν και να κάνουν αμέσως δικά τους.

Στις 10.30 το «Παπαγεωργίου» είχε πλημμυρίσει από παιδικά χαμόγελα, χριστουγεννιάτικες μελωδίες και νοστιμιές αλλά και πολλές εκπλήξεις. Το ταξίδι χαράς είχε ξεκινήσει και ήταν πραγματικά για όλους μας μια εικόνα αισιοδοξίας που και τα παιδιά ικανοποίησε αλλά και στους νοσηλευόμενους και τους συνοδούς τους μετέδωσε μια νότα χαράς και ξεγνοιασιάς.
Οι μικροί προσκεκλημένοι μας είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλές δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν στο χώρο, όπως τραπεζάκια με χειροτεχνίες, ζωγραφικής προσώπου και πρωτότυπες κατασκευές. Ακόμη πήραν μέρος στο εργαστήρι χριστουγεννιάτικης ζωγραφικής και ασχολήθηκαν με εκπληκτικές μπαλονοκατασκευές. Και όταν πλησίασε η ώρα για τα δώρα τους, ο Άγιος Βασίλης και ο γεμάτος σάκος του τους περίμενε με ευχές για Καλά Χριστούγεννα και ένα δώρο – έκπληξη για τον καθένα.

Φέτος για πρώτη φορά το Ίδρυμα Παπαγεωργίου προσκάλεσε και παραβρέθηκαν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων του νοσοκομείου και παιδιά από τα ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, «Μέλισσα», «Παιδικό Χωριό Φιλύρου» και «Παιδικό Χωριό Πλαγιαρίου» στα οποία επίσης μοιράστηκαν με μέριμνα του Ιδρύματος δώρα από την ομάδα εθελοντών του νοσοκομείου.