20 χρόνια Νοκοσομείου Παπαγεωργίου


Την Τετάρτη 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η κεντρική επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους εργαζόμενους, καθώς χάρη στον ζήλο και την προσφορά τους, το Νοσοκομείο έχει κατορθώσει να αναδειχθεί σε κορυφαίο στον ελλαδικό χώρο αλλά και να κατατάσσεται στα πλέον αξιόλογα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ευρώπης.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους εργαζόμενοι, μέλη της Διοίκησης, προσωπικότητες από την πολιτική και την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και από τον χώρο της ιατρικής κοινότητας, τίμησε με την παρουσία του όλους όσοι συνέβαλαν, με την εργασία τους, στην επιτυχημένη 20ετή πορεία του Νοσοκομείου.
Στον σύντομο χαιρετισμό της, η Ζωή Ψαρρά – Παπαγεωργίου, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Παπαγεωργίου και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου «Η Αντηρίδα» ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους οι οποίοι, ευρισκόμενοι δίπλα στους ασθενείς, με αφοσίωση και μόχθο, κρατούν υψηλά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Παράλληλα, ευχαρίστησε την «Αντηρίδα» η οποία με την δράση των εθελοντών της στηρίζει ανελλιπώς το Νοσοκομείο, τους νοσηλευόμενους και τους συνοδούς τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Βασίλης Παπάς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι ημέρα γιορτής και θεωρώ καθήκον μου να εξάρω τη μεγαλοσύνη με την οποία η οικογένεια Παπαγεωργίου αντιμετώπισε τα γεγονότα της εποχής εκείνης και να την συγχαρώ, γιατί δεν ορρώδησε στις πολλαπλές πιέσεις που δέχθηκε εκείνα τα χρόνια από γνωστά συμφέροντα, αλλά αγωνίστηκε και κατάφερε, μετά από καθυστερήσεις, το Νοσοκομείο να ανοίξει τις πύλες και να προσφέρει τις υπηρεσίες του».

Η έναρξη της εκδήλωσης, την οποία παρουσίασε ο δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας, συνοδεύτηκε από τους αρμονικούς ήχους άρπας, ενώ στη διάρκειά της οι προσκεκλημένοι συμμετείχαν σε ένα ταξίδι γνωριμίας με το Νοσοκομείο, παρακολουθώντας ένα τρισδιάστατο βίντεο με στοιχεία για την λειτουργία, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου, που συνεχώς αναβαθμίζεται.

Δυο εκπλήξεις περίμεναν τον Επίτιμο Πρόεδρο του Νοσοκομείου Νίκο Παπαγεωργίου, ο οποίος παραβρέθηκε στην επετειακή εκδήλωση. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στο πρόσωπό του, μέσα από ένα συγκινητικό βίντεο, γεμάτο μαρτυρίες, μνήμες αλλά και συναισθήματα που βίωσαν όλα αυτά τα χρόνια στο Παπαγεωργίου, το «δεύτερο σπίτι» τους, όπως το αποκάλεσαν αρκετοί. Στο τέλος της προβολής, δυο κορίτσια εργαζομένων του Νοσοκομείου προσέφεραν στον κο Παπαγεωργίου ένα βιβλίο με τις ειλικρινείς ευχές και τις προσωπικές ευχαριστίες των εργαζομένων προς τον ίδιο και την οικογένειά του για την ανεκτίμητη προσφορά τους στο Νοσοκομείο αλλά και στους πολίτες.

Με λόγια βγαλμένα από την ψυχή τους εκφράστηκαν για τους ευεργέτες και για το Νοσοκομείο και εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι οποίοι συμπληρώνουν φέτος 20 χρόνια υπηρεσίας, εργάζονται δηλαδή στο Νοσοκομείο από την έναρξη της λειτουργίας του.

Η εκδήλωση έληξε με την προβολή ενός ντοκιμαντέρ που μετέφερε τους θεατές του από τη Σιάτιστα, τη γενέτειρα των δωρητών, μέχρι τη Γερμανία και, τέλος, στη Θεσσαλονίκη, όπου χτίστηκε το Νοσοκομείο. Στο φιλμ, το κοινό παρακολούθησε τις αγωνιώδεις προσπάθειες των ιδρυτών του Νοσοκομείου, Νίκου και Λεωνίδα Παπαγεωργίου, μέχρι να γίνει πράξη το όραμά τους και η τότε υποβαθμισμένη περιοχή των δυτικών συνοικιών να αποκτήσει ένα υψηλών προδιαγραφών Νοσοκομείο.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι απήλαυσαν την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA) και επισκέφτηκαν τις επετειακές εκθέσεις που λειτουργούν σε χώρους του Νοσοκομείου.

Μεγάλα Έργα


Πρόσφατα Νέα & Ανακοινώσεις