Το Ίδρυμα ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ αποχαιρέτησε τον Νικόλαο Παπαγεωργίου


Tο Ίδρυμα ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ με οδύνη και σεβασμό την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 αποχαιρέτησε στη Σιάτιστα, έναν σπουδαίο άνθρωπο του οποίου η ζωή είχε επίκεντρο την προσφορά. Έναν άνθρωπο που ξεχώρισε για το μεγάλο του φιλανθρωπικό έργο, κάνοντας πράξη την έννοια της αλληλεγγύης. Με τη συνεχή προσφορά του, μέσα από δωρεές και χορηγίες, άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην κοινωνία, αποτελώντας παράδειγμα έμπνευσης και μίμησης για όλους.

Γεννημένος στη Σιάτιστα το 1930, ο Νικόλαος Παπαγεωργίου πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια. Ο πατέρας του, Γεώργιος, υπήρξε θύμα της Γερμανικής Κατοχής και η απώλειά του ανάγκασε τον ίδιο και τα άλλα δυο ανήλικα αδέλφια του, τον αείμνηστο Λεωνίδα και τον Απόστολο, να ασχοληθούν με το εμπόριο της γούνας αμέσως μετά την αποφοίτησή τους από το ιστορικό Τραμπάντζειο Γυμνάσιο της Σιάτιστας.

Εργαζόμενος ακούραστα, με κόπο και πολλή επιμονή, αναδείχτηκε από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς παράγοντες της χώρας στη γουνοποιία. Πέρα από την επιχειρηματική του δράση, όμως, διακρίθηκε για την ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο. Μαζί με τον αδελφό του Λεωνίδα, σύστησαν το Ίδρυμα ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και με τη σημαντική δωρεά τους κατασκευάστηκε το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ένα νοσοκομείο που τόσο είχε ανάγκη η Θεσσαλονίκη και όλη η Βόρεια Ελλάδα. Ο Νικόλαος Παπαγεωργίου διετέλεσε Πρόεδρος από την έναρξη της λειτουργίας του έως τον Απρίλιο 2009 καθώς και μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, ενώ μέχρι σήμερα ήταν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Το ήθος και ο βίος του, με τη συνέπεια και τις αρχές που τον ακολουθούσαν, αναγνωρίστηκαν και ο ίδιος αναγορεύθηκε από το Ελληνικό Κράτος σε μεγάλο Εθνικό Ευεργέτη, τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις και τίτλους, με μέγιστη την απονομή του Οφικίου του Άρχοντα Ρεφερενδαρίου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Μεγάλα Έργα


Πρόσφατα Νέα & Ανακοινώσεις