Επίσημα εγκαίνια του Anna Papageorgiou STEM Center στο Κολλέγιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ


Παρουσία των Εφόρων του Κολλεγίου Ανατόλια, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου Ιδρύματος ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και επισήμων, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, τα επίσημα εγκαίνια του πρότυπου εκπαιδευτικού κτιρίου Anna Papageorgiou STEM Center.

To έργο υλοποιήθηκε χάρη στη γενναιόδωρη συμβολή του αμερικανικού κυβερνητικού οργανισμού USAID/ASHA (United States Agency for International Development / American Schools and Hospitals Abroad) και του Ιδρύματος Παπαγεωργίου ως major benefactors, τον Μάρκο και την Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου ως distinguished donors, και των Εφόρων του Κολλεγίου Ανατόλια, εταιριών, αποφοίτων και γονέων, ιδιωτών και οργανισμών ως major donors.

Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του στεγάζονται τα εργαστηριακά μαθήματα Χημείας, Φυσικής και Βιολογίας για τους μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια καθώς και προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά. Παράλληλα, είναι το επίκεντρο των εκπαιδευτικών δράσεων που οργανώνει το Κέντρο Εκπαίδευσης STE(A)M (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) τόσο για μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια όσο και για την ευρύτερη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Πάνος Βλάχος έκανε λόγο για «έναν νέο χώρο μαθησιακής προσέγγισης ο οποίος είναι ανοιχτός σε όλους και όχι μόνο στους μαθητές του Ανατόλια».

Ο Μάρκος Παπαγεωργίου εκ μέρους του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, μέλος του συμβουλίου των εφόρων του κολλεγίου, ευχαρίστησε το Κολλέγιο Ανατόλια που στάθηκε «συνοδοιπόρος στην προσπάθεια και τη δέσμευση του Ιδρύματος να διασφαλίσει ίσες ευκαιρίες στην ποιοτική εκπαίδευση για το σύνολο της ελληνικής νεολαίας» και τόνισε ότι το Ίδρυμα Παπαγεωργίου θα συνεχίζει να υποστηρίζει τέτοιες  πρωτοβουλίες του σχολείου. «Ευχαριστούμε, επίσης, το Κολλέγιο που μας έδωσε την ευκαιρία να τιμήσουμε το όνομα και τη μνήμη της μητέρας μας, τον οργανισμό USAID/ASHA γιατί χωρίς τη συμβολή του το έργο δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί, και όλους τους δωρητές».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης,  η Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη  Elizabeth K. Lee και ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Μεγάλα Έργα


Πρόσφατα Νέα & Ανακοινώσεις