Αποχαιρετισμός Βασίλη Παπά


Με βαθιά θλίψη αποχαιρετίσαμε στην εξόδιο ακολουθία που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πανοράματος τον Βασίλη Παπά, Αρχιτέκτονα – Μηχανικό, που έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 79 ετών.

Ήταν παντρεμένος με τη Μυρτώ Παπακωνσταντίνου με την οποία απέκτησε δύο γιους, τον Χρήστο, αρχιτέκτονα να τον διαδέχεται στο τεχνικό γραφείο μελετών το οποίο διευρύνθηκε,  και τον Θανάση, Πλαστικό Χειρουργό και Ειδικό Συνεργάτη της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής ΑΠΘ.

Το ήθος του, η μετριοφροσύνη του, οι αστείρευτες γνώσεις του, οι τεκμηριωμένες πάντα θέσεις του και η εργατικότητά του, του χάρισαν την αναγνώριση και την εκτίμηση των φίλων, των συνεργατών του.

Φίλος και πολύτιμος συνεργάτης των αδερφών Νίκου και αείμνηστου Λεωνίδα Παπαγεωργίου, όταν το 1990 αποφάσισαν να δωρίσουν στην Πολιτεία το χρηματικό ποσό για την ανέγερση ενός πρότυπου νοσοκομείου, στάθηκε συνοδοιπόρος στην υλοποίηση του οράματος. Ήταν ο επικεφαλής της ομάδας τεχνοκρατών που συγκρότησε το Ίδρυμα Παπαγεωργίου για την επίβλεψη της ανέγερσης, την προμήθεια εξοπλισμού και τη σύνταξη του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας.

Από το 1995 έως το 2009 ανέλαβε την προεδρία του Ιδρύματος Παπαγεωργίου και συνέχισε να προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Το 2009 διαδέχθηκε τον κ. Νίκο Παπαγεωργίου στην προεδρία του Νοσοκομείου για 11 χρόνια.  Ως επικεφαλής της Διοίκησης, έθεσε στόχο τη λειτουργία του Νοσοκομείου σε ευρωπαϊκά πρότυπα.

Στη θητεία του δημιουργήθηκε σύστημα μηχανοργάνωσης, ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος ασθενούς, ιδρύθηκε η «Αντηρίδα», εγκαταστάθηκαν υπερσύγχρονος μαγνητικός τομογράφος, σύστημα συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, PET/CT, γραμμικός επιταχυντής κ.ά. Το Νοσοκομείο έγινε ενεργειακά αυτόνομο, συστάθηκε Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολίτη, ξεκίνησε η διενέργεια μεταμοσχεύσεων κερατοειδούς, ιδρύθηκε Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος και εισήχθησαν πολλές πρωτοποριακές εφαρμογές.

Μεγάλα Έργα


Πρόσφατα Νέα & Ανακοινώσεις